Tréner a nagyvilágban

Varázsló leszek!

2017. november 11. 15:29 - Urbatorium

Varázslatos játék jön a Niantictól 2018-ban

wizardsunite.jpg

A Niantic heti bejelentése volt, hogy kooperációban a Warner Bros. Interactive Entertainmenttel életre hívja J.K. Rowling kamaszkorokat meghatározó regénysorozatát, a Harry Potter világát. A hírek egyelőre semmi konkrétumot nem árulnek el, azon kívül, hogy 2018-ban már ki is próbálhatjuk az új kiterjesztett valóság (angolul augmented reality, vagy rövidítve AR) játékot, avagy a Wizards Unite-ot.

monopoly_pokemon2.pngA Pokemon Go esetén az az érzésem volt, mintha az Ingress pokemonos verziójával játszanék. Pokemon Monopoly megvan? Na, ugyan erről beszélek. Attól még, hogy pokemonokkal játszuk, de minden mechanizmus a Monopolyból ismerős, átverve érzem magam, olcsó megoldás. Éppen ezért reménykedem abban, hogy a Wizards Unite más lesz majd.

Amit már most tudunk a játékmenetről:

  • Lehet majd találkozni legendás varázslényekkel
  • Az utunk során beleütközhetünk a varázslóvilág ikonikus szereplőibe
  • Lehet majd különböző varázslatokat használni
  • Akár mágikus tárgyakat is találhatunk eldugott helyeken

 

Egy lelkes tréner a Niantic hivatalos bejelentése előtt készített videót arról, milyen is lehetne a Harry Potter világában játszódó Pokemon Go, avagy a készülő Wizards Unite.

Milyen csatornákat követhetsz?

A játék hivatalos honlapját a harrypotterwizardsunite.com-on éritek el (katt rá). A honlapon a Sign Up-ra kattintva iratkozhattok fel a hírlevélre, hogy minél hamarabb értesüljetek az újdonságokról. Facebookon is elindult a hivatalos WU csoport, vagy twitteren követheted még az újdonságokat.

Magyarul az Esport1 igyekszik összegyűjteni és folyamatosan frissíteni minden játékkal kapcsolatos hírt. Szuper kontent! Facebookn két magyar csoport is indult már: a Wizards Unite - Hungary és a Wizards Unite - Hungary. Válassz kedved szerint.

harry_potter_niantic_pokemon_go2.pngA Pokemon Go esetén sem voltam biztos benne, hogy játszani akarok majd vele. Az alapvető problémám az volt a játékkal, hogy túlságosan hasonlított a cég korábbi fejlesztésű, Ingress nevű játékára, és sokkal kevésbé hasonlított a pokemonra. Olyan fontos, és alapvető eltérésekre gondolok, hogy az eredeti, nintendos játékokban (amikre a rajzfilmsorozat is épült) összesen 6 pokemon lehetett nálad, nem 250 vagy még több. A gym-ek fontos állomásai voltak a fejlődésnek, amikből a nagyobb városokra jutott egy igen komoly vezetővel, nem pedig minden második utcasarkon, random trénerekkel telepakolt termek voltak. A pokemonok harccal fejlődtek, nem pedig a társaik fogdosásából nyert alapanyagokkal. Értem, hogy néhány mechanizmuson muszáj volt változtatni, mert séta közben nincs mindenre idő, amire otthon, a nintendot nyomogatva simán, de még ezt szem előtt tartva sem tudtam elfogadni minden változtatást. Sokkal inkább éreztem azt, hogy az Ingress egy pokemonos verziójával játszom. Ettől függetlenül, bár próbáltam nem szeretni, csak csúnyán beleestem ebbe a játékba, és minden ellenállásom ellenére azóta is napi szinten játszom vele.

A játékkal kapcsolatos reálisnak tűnő félelmek közé tartozik, hogy a WU miatt a PoGo fejlesztése a háttérbe szorul. Az Ingress példája azt mutatja, hogy a Nianticnak nincs erőforrása két játék párhuzamos fejlesztésére. Reméljük, hogy ez a WU kapcsán nem így lesz. Egyrészt a PoGo kis munkával jelentős árbevételt tud produkálni, így biztos nem veszít a fontosságából. Másrészt a WU esetén a Niantic nem magában fejleszti a játékot, a Warnerrel dolgozik össze.

Reméljük a legjobbakat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://treneranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr2313221171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása