Tréner a nagyvilágban

Rivallót hozott a bagoly a Mágiaügyi Minisztériumtól

2019. április 18. 17:47 - Urbatorium

Itt a Harry Potter Wizards Unite!

hp_header2.jpg

Még 2017 novemberében jött a hír, hogy a Pokemon GOt és az Ingress-t is jegyző Niantic a Warner Bros. közreműködésével egy Harry Potter világán alapuló kiterjesztett valóságot használó játék fejlesztésébe kezdett. 2018-ra ígérték, de jogi problémák miatt végül egy évet csúszott a kiadása. A fejlesztők azt mondták, hogy ebben a játékban MINDEN benne lesz, amit alapvetően bele akartak pakolni. Legyen is így! A Pokemon GO valahogy megúszta, hogy a kezdeti rendkívül monoton játékmenetet is kibírták a legnagyobb rajongók, így később a funkciók és a játékmechanika bővülésével végül komoly játékosbázist tudott kiépíteni magának. A Wizards Unite elvileg nem ilyen lesz: már az elején rengeteg játékmód lesz elérhető, csak győzzük kapkodni a fejünket. Lássuk, mit ígérnek!

ELÉRHETŐ!

A játék androidosok részére a jelen pillanatban is elérhető APK-ról: KATT (letöltése saját felelősségre). Fontos azonban tudni, hogy ez tulajdonképpen csak egy próbajátékra elég (legalábbis 2019.04.18-án ez így volt), és a teljes játékra még várni kell. Cserébe ez a rövid betekintés és a korábban elérhetővé tett játékmenet videók és előzetesek is sok mindenre fényt derítenek már!

wizards.jpg

HARRY POTTER VILÁGÁNAK FOSZLÁNYAI

Az alapsztori szerint mágikus események történnek szerte a világban, veszélyeztetve, hogy a varázsvilág lebukik a muglik (varázstalan emberek) előtt. Ezért a Mágiaügyi Minisztérium éppen a mi segítségünket kéri, hogy ragadjunk pálcát, járjunk nyitott szemmel a világban, és ne féljünk közbeavatkozni, ha valami mistikus aktivitásra bukkanunk. Nem leszünk egyedül, sok varázslótársunk hozzánk hasonlóan üldözi majd az elszabadult varázslényeket, vagy száll szembe halálfalókkal. Mindenki kicsit másban lesz jó, ezt speciális képességek teszik majd lehetővé. Egy biztos: szükségünk is lesz arra, hogy néha összefogjunk!

harry-potter-wizards-unite-professions-character-classes-guide_jpg_optimal.jpg

TEKERGŐK TÉRKÉPÉN JÁRVA

Nyilván az első, amivel minden ember találkozik, az a grafika. A Wizards Unite (továbbiakban WU) itt kezdi berántani a varázsvilág iránt érdeklődőket. A J.K.Rowling által megalkotott világot két filmsorozat is vászonra álmodta már, az egyik a klasszikus Harry Potter volt, a másik pedig a Göthe Salmander kalandjait feldolgozó Legendás Állatok és Megfigyelésük. Mind a kettőben gyakran láttunk újságcikkeket, plakátokat, térképeket, könyvek ábráit és sok más képi anyagot. Ezt használja fel a játék is, pontosan ezt a képi megvalósítást alkották újra hozzá. Hangulatalapozásnak tökéletes!

Az első AR játék, amely nem csak egy sivár térképet adott, hanem itt-ott megjelent a valóságban körülöttünk lévő világ néhány része, a zombigyilkolásra buzdító Our World volt. A játékosok környezetének ugyan úgy részei az épületek is, és most nem az általuk épített menedékházakra gondolok. A térkép folyamatosan modellezi a környezetet, a panelházaknak, a templomoknak valósághű sziluettjei jelennek meg a távolban. Néhány híresebb épületnek pontos másolatai köszönnek vissza a játékban. Valóságosabb élményt nyújt, mint a sík terep, amin sok más játékban szimplán átrohan a karakterünk. Sajnos ezt a WU fejlesztői nem lépték meg, de reméljük, hogy annyi minden fog minket körbevenni a varázsvilágba lépve, hogy nem is hiányoljuk majd. Az mindenesetre ígéretes, hogy már a póbajátékban is megmozdul a környezetünk. Baglyok és papírrepülős elvarázsolt üzenetek keringenek körülöttünk az égen.

harry-potter-wizards-unite-beta-sign-up.gif

JÁTÉKRENDSZER - GYŰJTSD ÖSSZE MIND!

Van itt minden, amit korábbi játékban láthattunk már. Bűvös táskánkba, ami erősen hasonlít Salmander legendás állatos bőröndjéhez, minden belefér.

BÁJITALTAN - Főzeteket, mérgeket és ellenmérgeket vihetsz magaddal utadra. A rekeszek száma korlátozott, de természetesen némi varázslóaranyért bővíthető. Valószínűleg rá is leszünk kényszerítve a költekezésre. Minden Roxfortban elsajátított tudásunkra szükség lesz, hogy egyre jobb és hatékonyabb italokat kotyvasszunk magunknak a kalandjaink során beszerzett összetevőkből, hogy minél hatékonyabban vehessük fel a küzdelmet a ránk leselkedő varázslatos veszélyekkel szemben.

A bájitalok felhasználása igen sokrétű, és biztos vagyok benne, hogy idővel még tovább bővül majd. A segítségükkel begyógyíthatjuk sebesüléseinket, megacélozhatjuk varázserőnket a következő csatára, vagy akár leleményességünkön is javíthatunk, hogy karakterünk több tapasztalati pontot zsebelhessen be a következő kalandokban. Lesz itt minden!

HOZZÁVALÓK - Bizony, ezeket is tárolni kell valahol. Külön rekeszt kaptak a táskánkban, de a számuk ugyan úgy korlátozott. Az elején még csak gyűjteni és nézegetni lehet őket, később, a 4-es szint elérésével fogunk tudni már mi is kotyvasztani belőlük.

REJTÉLYEK, KALANDOK ÉS KIHÍVÁSOK

A legkülönfélébb kalandok várnak ránk utunk során. A könyvek és a filmek rengeteg jelenete elevenedhet meg a szemünk előtt, hogy ezúttal mi magunk is szereplői és ne csak megfigyelői lehessünk a történeteknek. A játék folyamatosan jegyzi majd, hogy milyen eseményekben vettünk már részt, és mi is visszanézhetjük, hogy kikkel és mikkel is találkoztunk már. Elszabadult seprűtől kezdve a dementorok által fenyegetett Harry Potteren át egészen a halálfalókig tényleg bárkivel és bármivel összefuthatunk.

A Ghostbusters World volt az első olyan játék, ami kötelezte a játékosait, hogy ne csak ők maguk mozduljanak ki a négy fal közül, hanem mobiljukat is serényen emelgessék. A szellemek elkapásához vagy elpusztításához le kellett követni mobiloddal is annak a mozgását fel-le, jobbra és balra. Ez a szobában, négy fal között teljesen OK volt, de utcán vagy tömegközlekedésen elképzelhetetlen. A WU szerencsére nem követel ekkora mobilmozgatást.

potter_rescue.jpg

Addig kell játszanod a mobiloddal, amíg a három kis varázsjel nem illeszkedik a mobil kijelzőjén villogó másolatához. A varázslat aktiválásához gyorsan le kell rajzolni a megjelenő vonalakat, hogy sikeresen teljesítsük az aktuális feladatot. Így tudunk megküzdeni vérfarkasokkal, begyűjteni elszabadult cikeszt és megmenteni ikonikus szereplőket. Ha érdekel még néhány rád váró kaland, akkor kattints a videóra:

ENERGIARENDSZER

Varázslataink bizony energiába kerülnek. Ez az energia folyamatosan termelődik majd, de biztos vagyok benne, hogy soha nem elég gyorsan. Pontosan erről volt ismeretes egy korábban kiadott mobilos Harry Potter játék is, a Hogwarts Mystery. Reméljük, hogy ezúttal nem nehezíti majd meg a közös játékot, hogy folyamatosan azt várjuk, mikor kapunk vissza elég energiát egy-egy kalandhoz. Természetesen tökéletes megoldás lenne az is, ha csak bizonyos játékmenetek igényelnének varázslatot és az ahhoz szükséges energiát. A végeredményt minden érdeklődő hamarosan kipróbálhatja.

UNITE, AVAGY KÖZÖS ERŐVEL

A karakterünk folyamatosan fejlődik majd. Az átélt eseményekből tapasztalati pontot nyer, és egyre magasabb szintű varázsló lesz. Igen ám, de pontosan milyen varázsló is? Alapvetően három különféle módon szakosodhatunk a saját érdeklődési körünk szerint.

AUROR - Olyan varázslók, akik szembeszállnak a gonosz erőkkel. Szakértői a sötét varázslatoknak és kivédésüknek.

MAGIZOOLOGIST - A mágikus állatoknak és gondozásuknak mesterei. Bár nem fogjuk gyűjteni a bestiákat (végre egy újabb ilyen játék!), mégis gyakran találkozhatunk velük az utazásunk során, és jól jöhet egy profi gondozó.

PROFESSZOR - Sokat látott mágus, aki kicsit mindenhez ért, de lényegében véve igazán mélyen semmihez.

MÁGIKUS ERŐDÖK

A játék fontos részét fogják képezni ezeket az erődök, mert ha egyedül nem megy, akkor közös erővel kell végigjárni őket. Minden korábban felsorolt kasztnak meglesz a saját erőssége és gyengesége (vagy éppenséggel egyik sem), ezeket kihasználva, vállt vállnak vetve együttes erővel még könnyebb lesz előre haladnunk majd. Csapatmunkára fel!

2019-03-11-16-51-56.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://treneranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr8214773330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása