Tréner a nagyvilágban

Hivatalos és nem hivatalos appok és kiegészítők

2018. október 28. 23:47 - Urbatorium

original.jpg

A játék 2016-os indulása óta jelennek meg hozzá kiegészítők és kerülnek kiadásra applikációk. Ezzel az írással nem célom megmondani, hogy melyiket használd, viszont a figyelmedbe szeretnék ajánlani néhányat ezek közül, amelyek biztosan segítenek, hogy a játék nagyobb élvezet nyújtson. Azt leszögezhetjük, hogy a PoGO nem tartozik a bonyolult stratégiázást igénylő játékok közé, de vannak olyan aspektusai, amelyeken lehet még tovább könnyíteni. Fontos, hogy nem mindegyik applikáció vagy kiegészítő legális (sőt)! Az ilyenek használata mind magában hordozza az esetleges lebukás és a büntetés lehetőségét. Viszont egyrészt ezekre sok esetben nagyon minimális az esély, másrészt meg majd Te eldöntöd, hogy neked megéri az a könnyebbség, amit a használata ad, vagy sem.

A KIEGÉSZÍTŐK között vannak a multifunkcionálisak, amikről nem szeretnék beszélni, mint a powerbank, csapatodnak megfelelő baseballsapka/póló/kitűző, vagy egy jó kis kalandozós táska. Ezt a részét hagyjuk is. Ami érdekesebb, azok a kifejezetten a PoGOhoz, mint mobiljátékhoz kiadott kiegészítők.

 fastpokemap-pokemon-go-pokemon-go-plus-update-724609.jpg

GO PLUS: az egyetlen hivatalos kiegészítő

Két dologra alkalmas, mind a kettőt gombnyomásra végzi majd el:

  1. Pokemont fogni: egyetlen labdát (poke ball) dob rá. Ha az nem fogja meg, akkor a pokemon elfut
  2. Stoppokat, illetve gymeket pörgetni: ezt a funkcióját viszont hibátlanul elvégzi

A go plus nem veszi jó néven, ha belenyúlsz a munkájába. Ha pokemont fogsz, akkor megsértődik, és kis időre duzzogva magadra hagy. Ez komoly. Amennyiben manuálisan belenyúlsz a kapdosásba, akkor minimális ideig nem fog új célpontot keresni, rád bízza a labdadobálást. Jó hír, hogy a pörgetésre nem ilyen érzékeny, az egyáltalán nem akasztja meg, ha helyette pörgetsz stoppot.

Érzékeny a sebességre is. A go plusnak szüksége van arra, hogy stop kipörgetése esetén még néhány másodpercig a stop közelében tartózkodjon. Ha ezen a távolságon kívül ér közben, akkor sikertelennek veszi a kipörgetést. Pokemonok nem jelennek meg 40 km/h sebesség felett, de a go plus attól még targeteli őket, és kapdos belőlük. 100 km/h felett viszont már hiába targetel, nem fogja tudni elkapni őket.

Nagy hír vele kapcsolatban, hogy úgy tűnik, kivezetésre került a piacról. Nem kapható már a boltokban. Új generációs go plus váltja le.

img_69e9c9d87bfed220921133c70a8b3de2177453.jpg

A korábbi hivatalos go plusról fent láthattok egy képet. Az új verziója novemberben fog megjelenni a Let's Go, Eevee/Pikachu! nintendo switchre kiadott játék mellé. A dizájn erőteljes átalakuláson megy át. A mobilos játékhoz betöltött funkciói elvileg nem fognak változni, ugyan olyan feltételekkel kapdossa el majd a pokékat helyetted, illetve pörgeti a stoppoket/gymeket, ha szorgosan nyomogatod. Ezen kívül Joy-Conként (speciális kontrollerként) is funkcionál majd, aminek a segítségével könnyebben, illetve nagyobb átéléssel mozgathatjuk a Let's Go Eevee/Pikachu! játékokban a hősünket.

poke-ball-plus-joy-con-to-launch-with-pokemon-lets-go-pikachu-and-pokemon-lets-go-eevee.jpg

GO-TCHA: az automatizált, de teljesen illegális kiegészítő

Lényegében véve ugyan azt tudja, mint a go plus: pokemonokat kapdos, illetve stoppokat/gymeket pörget, viszont ezt teljesen magától végzi, nem kell a gombját nyomogatni hozzá. A megjelenése előtt is voltak ilyen trükkök, pl. kiakasztottad a szimpla go plus gombját, hogy úgy érzékelje, mindig egyből megkapja a megerősítést minden interakcióra, de az igazán profi megoldást a go-tcha jelentette.

me_gotchaforpokemongoa.jpg

tcha-ranger-pokemon-datel-touch-screen-auto-catch-mode-truegamers-1809-05-f1184469_4meretezett.pngAmennyire profi, annyira illegális. Szomorú, de még hivatalos boltokban is kapni, pedig ezeket nem a Niantic gyártja és nem is ő forgalmazza. Ha mindenképpen eredetire vágysz, keresd fel a codejunkies oldalát.

Tulajdonképpen új verziójaként tekinthetünk a Go-Tcha Rangerre, amely elvileg szintén nem lát el több funkciót, mint elődje, viszont hosszabb akkuidővel rendelkezik. Magyar boltokban is kapható már, elég rákeresni hozzá, hogy megtaláld a számodra legelőnyösebb ajánlatot.

 

MELYIKET VÁLASSZAM?

Nem akarom ajánlani egyiket sem a másik helyett. Döntsd el, hogy neked melyik éri meg jobban.

Szerintem fontos ezekkel a kiegészítőkkel kapcsolatban, hogy olyan helyen vásárold meg, amiben megbízol. Magyar boltokban is beszerezhető a go plus és a go-tcha is. Minden esetben lesd meg a garanciát, figyelj az árra. Ha bizonytalan helyről rendelsz, olvasd el a vásárlói visszajelzéseket. Go plus esetén is vannak a piacon hamisított verziók, ahogy go-tcha vásárlása esetén is kaphatsz gagyit. Figyelj oda rá!

 

AZ APPLIKÁCIÓK esetében gyakran kérdés a mobil típusa. Az andoid kicsit nagyobb mozgásteret enged meg ezzel kapcsolatban, de az iphone is szépen teljesít.

img_5268_0.JPG

IV CALCULATOR: androidra és iphone-ra is

A Calcy IV a tökéletes megoldás, ha androidos vagy, és kicsit jobban bele szeretnél mászni a pokemonjaid statisztikáiba. Ne félj kattintgatni az alkalmazásban. Némi angoltudást megkövetel, de ha szépen kiismered a funkcióit, akkor megmondhatja neked többek között az éppen képernyődön lévő pokemonod...

  • becsült IV értékeit, amit aztán akár pontosíthathatsz is
  • körülbelül milyen CP-vel evolválódik
  • movesetjének védő és támadó értékeit
  • mennyi stardustba és candy-be fájna neked, ha maxra húznád
  • és úgy milyen CP-je lenne

Persze ez az egész tőled is függ, mert az applikáció nagy mértékben testre szabható. Azt mutatja ezek közül, amire neked szükséged van. Úgy állítod be az applikáció lebegő gombját, ahogy szeretnéd: mérete és átlátszósága is módosítható.

A Poke Genie a tökéletes megoldás számodra, ha iphone-os vagy, és szabadidődben szívesen mélyülsz el kicsit jobban a pokemonjaid statisztikáiban. A használata nem olyan egyszerű, mint az androidos IV csekkolónak, mert a fényképet neked kell csinálnod, majd sorban feltöltened az alkalmazásba. Nem tudod olyan szépen módosítani az értékeket, de azért így is közelítő értékeket kapsz.

 

iv-checkers-calcy-and-pokegenie-300x166.png

 

Mind a kettőről elmondható, hogy képernyőkép alapján számolnak. Ez azt jelenti, hogy nem kérnek sem teljes, sem kulcsos (ez részleges, engedély alapú hozzáférést jelent) hozzáférést az accountodhoz, tehát tulajdonképpen olyan külső alkalmazások, amiket nem igazán tud ellenőrizni a Niantic. Ettől függetlenül a használatuk sérti a játék szabályzatát, ezzel jobb tisztában lenni.

pokemon-go-ranger-app-ios-android.jpg

Go Ranger: trénereknek kalandozásokhoz

Androidos vagy? Király, a play áruházban megtalálod. Iphone-os? Szuper, keress rá az app store-ban! Ez az applikáció nem akar mást vagy többet, mint a segítségedre lenni:

  • Számon tartja helyetted az eventeket
  • Hogy pontosan meddig is tartanak még
  • Listákat készíthetsz, hogy számon tartsd a shiny pokéidat
  • Vagy a lucky pokéidat: tényleg olyan listákat készíthetsz, amilyeneket csak szeretnél
  • Segít az aktuális raidekben
  • Hogy hányan fogtok kelleni hozzá
  • És pontosan milyen pokemonokkal is tudsz hatékony ellenfelük lenni
  • Meg hogy mikor örülj, mert milyen CP érték számíthat jónak

KELL ENNÉL TÖBB?

Már csak annyi, hogy ne felejtsd el: ezek a kiegészítők és applikációk mind arra jók, hogy Te minél hatékonyabb legyél. Ebben a játékban nagyon sok mindenre képes lehetsz egyedül is. Ahhoz viszont, hogy a leghatalmasabb ellenfelekkel is megküzdj, a játék több területén is sikereket érj el, néha még neked is szükséged lehet más trénerek segítségére.

go-ranger-pokemon-go-new-app-660x330_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://treneranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr8614318087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása