Tréner a nagyvilágban

Raidezés: tanuld újra!

2018. szeptember 13. 22:43 - Urbatorium

pokemon-go-legendary-1011693_1.jpg

Volt kicsit több, mint két hónapunk, hogy a regik T5-ös uralma alatt elfelejtsük, hogyan is kell csapatban raidezni. Sok minden történt az elmúlt időszakban, például a fb-discord szinkronnak hála újraindult az egy éves múltra visszatekintő 4+ raid channel. Bátran ajánlom a kerületi csoportokon túl ezt a csatornát is a raides szervezésekhez, van benne potenciál. Ezúttal elkerül minket a legendás madár Lugia, de itt lesz újra (és talán egy időre utoljára) Moltres, Zapdos és Articuno. Összeszedtem magamnak, hogy milyen tippek-trükkök is voltak régen a sikeres raid szervezéshez. Gondoltam, hogy veletek is megosztom begyűjtött pontjaimat.

- Ne küldj be róla képet (mindenki tudja, hogyan néz ki egy T5-ös tojás), de írd meg a gym nevét

- Írd meg, hol a raid, mert nem mindenki tudja fejből a város gymtérképét

Pl.: T5 az Árkádon (Örs vezér tere)

- Írd meg, hogy mikor nyílik. Bónuszpont, ha pontos időt írsz, és nem azt, hogy mennyi idő múlva reccsen. Ne kelljen senkinek azt nézegetnie, mikor is posztoltad, hogy kimatekozzák belőle a raid indulását.

- A legjobb, ha azt is odaírod, hogy mikor ütnéd. Így elejét veszed az olyan kaotikus kommentcunaminak, mint a "nekem bármikor jó", meg a tipikus "én tíz perc múlva ott leszek, ha van csapat", vagy a klasszikus "fél óra múlva leszek ott, megvártok?" típusú kommenteket. Lehetetlen ennyi igényt összeszervezni, és a vége, hogy a raid nem megy le.

Te írtad ki a raidet, Te vagy a főszervező, vedd kezedbe az irányítást!

T5 nyílik 15:30kor az Árkádon (Örs vezér tere), 16:00kor ütném

Akinek bármikor jó, annak a 16.00 is meg fog felelni. Aki tíz perc múlva érne oda, az kivárja majd a maradék időt. Aki csak akkor menne, ha van csapat, látja a reakciókból, hogy le fog menni a raid, és ő is odaér addigra.

JELENTKEZÉS A RAIDRE

Egyszerűnek tűnik, de aki nemrég kezdte, annak nem mindig egyértelmű.

A legtöbb esetben ott a szint is a jelentkezők nevében. Az nagy segítség abban, hogy valaki mennyire hatékony egy raid leütéséhez. Nem mindegy, hogy egy lvl 40es, vagy egy lvl 26os játékos csatlakozna be ütésre. Persze ha nagy a tömeg, akkor bármilyen raid lemegy.

Matesan lvl40 valor: +5 Árkád

Ha többen mennétek, és nem egyértelmű a szint, azért érdemes lehet jelezni:

lfcmarco lvl40 instict: barátnőmmel +2 (28as)

Talán így a legkönnyebb elkerülni a bebukott raideket, ahol bár létszámban elegek voltatok, de sebzésben nem tudtatok eleget beletenni.

Csak egy bizonyos fajta raid érdekel? Semmi gond, jelezd nyugodtan. Nem lesz könnyű a leszervezés, de sok sikert hozzá!

+1 Árkád (ha moltres vagy articuno)

RAID ETIKETT

- Ne késs! 5-10 perc nem tűnik soknak, de gyakran 4-5 ott várakozó embertől veszed el ezt az időt.

- Ha mégis késel, a szervezőnek írj, privátban, hogy mikorra érnél oda, várjanak meg. Ne a csoportba.

- A raidszervező csoportokat nagyon sokan olvassák. Ne írogasd, hogy merre jársz, hol vagy, mindjárt ott vagy. Inkább keresd ott a többieket, állj jól látható helyre, és nyugodtan menj oda olyanhoz, akiről látod, hogy szintén pokézik. Nem fog megenni.

- Várjátok meg egymást! Raid indítása előtt csekkoljátok, mindenki megjött-e, aki jelentkezett a raidre. Nincs annál rosszabb, mint amikor jelentkezel, készülsz, rohansz oda, majd kiderül, hogy a kiírt idő előtt 5 perccel már le is ütötték, mert mindenki előbb érkezett. Neked sem esne jól, Te se tedd meg mással, hogy nem várod meg.

 

Sok apróságról lehetne még beszélni, de gyakran az is tök jó, ha ezekre oda tudunk figyelni a szervezés alatt. Egy jól kommunikáló csoport hatékonyabban szervez raidet. Persze területi csoportonként eltérhetnek ennek a pontos szabályai. Soha ne szívd mellre, ha valaki szól valami miatt! Hidd el, hogyha nem látná benned a lehetőséget, akkor nem tenne energiát abba, hogy visszajelzést adjon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://treneranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr2814239167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása