Tréner a nagyvilágban

Miért is költenél egy mobilos játékra?

2019. április 20. 13:51 - Urbatorium

Pokemon GO: Gotta Buy 'Em All!

578d496cdd0895c8308b46e3-750-497.jpg

Gondolkoztál már el rajta, hogy mennyi minden mást vehetnél abból a pénzből, amit Pokemon GO-ra költesz? Sőt, egyáltalán miért költesz egy mobilos játékra? Állandó kérdések, amikkel szerintem sok tréner találkozott már, akinek a környezete, családja, barátai, osztálytársai vagy kollégái tisztában vannak azzal, hogy mivel is játszik szabadidejében. Éppen ezért alternatívákat kerestem, és hihetetlen, felvillanyozó eredményeket találtam!

200 Ft egy raidpass! - Hát mennyi értelmesebb dologra költhetnénk azt a pénzt? Például vehetnénk CSOKIT!

Nem elég nekünk, hogy azt a pénzt nem csokira költjük, amit helyben be is falhatnánk, pedig mennyire jó lenne már! Nem, mi helyette sétálni megyünk, mert valahogy oda kell jutni a raidhez, közben akár másokkal is egyeztetünk, hogy aztán személyesen találkozzunk velük. Tényleg kell nekünk az, hogy rendszeresen időt töltsünk olyan emberek társaságában, akikkel az érdeklődési körünk ugyan az? Ráadásul egy csomó percet elvesz az életünkből, mire letoljuk a raidet. Egy csokit meg benyomunk néhány pillanat alatt! Arról nem is beszélve, hogyha valaki késik, arra várni kell, és addig muszáj beszélgetni, mert különben kínos a csend. Tudod, milyen kellemetlen dolog az? Senkinek sincs ideje erre! És ebből naponta egy ingyenes. Inkább lenne napi egy csoki ingyenes!

maxresdefault_2.jpg

Még az akciós csomagokért is legalább 1.000 Ft-ot kérnek, de a legnagyobb akár 3.000 Ft-ba is kerülhet! - Mindenki nézzen magába: mekkora lenyúlás már ez? Hiszen amit azok a csomagok kínálnak, az több órás szórakozást biztosítanak. Mi biztosít még több órás szórakozást ilyen áron? Hát a MOZI!

Akkor már nem hangzik logikusabb döntésnek a mozi? Hiszen ott úgy tölthetünk el több órát, hogy nem muszáj szólni egymáshoz. A moziban együtt, egy irányba nézhetünk egy csomó emberrel, jobb esetben kényelmes székben ücsörögve. Miért lenne jobb ehhez képest a szabadban sétálni? Akár egyedül, akár csapatban. Ha jobban szereted magadban tolni, akkor ellősz egy incenset, vagy feldobod a kapdosások mellé a star piecet, akár lucky eggel kombózva. Fix fél órás szórakozás! Típusonként általában több is van ezekből - de akár sok minden másból is - az akciós csomagokban. Sétafétises vagy? Gáz, tök fura, hogy szeretsz kóborolni, de persze, akkor ott vannak az inkubátorok, hadd keljenek azok a tojások. Lure party a Városligetben vagy a Bolgárkertésznél? Felteszel egyetlen, fél órás luret, és rakat másik ember lesz hálás érte. Ehhez képest a mozi sokkal igazságosabb: ha a barátaid is veled akarnak szórakozni, nekik is meg kell venniük a jegyet. Szörnyű, hogy néha egész családokat mozgat meg egy-egy játékbeli esemény, és közösen töltenek el időt a nagyvilágban csavarogva. Pedig annyi mindent csinálhatnának!

njg3ogmzmja3nsmvswl6dhdiweq3ahhwczj3v2ruy0pbunjvsvjjps80mhgwojexnjb4njmwlzgwmhg0ntavzmlsdgvyczpmb3jtyxqoanblzyk6cxvhbgl0esg4mckvahr0chm6ly9zmy5hbwf6b25hd3muy29tl3bvbgljew1pyy1pbwfnzxmvzwv0yzu2znjxyzrnmg5lnm1qcd.jpg

Arról nem is beszélve, hogy a Pokemon GO ingyenesen letölthető, és minimális munkával, naponta akár 100 Ft értékű játékbeli pénzt is összeszedhetsz! Ez nyilván csak egy szemfényvesztés. Miért jó az, hogyha már úgyis belépsz játszani, akkor pénzed is legyen belőle, és ne kelljen azt a valódiból beruházni? Nehogy benyald, hogy bárki (például ezeknek a soroknak az írója is) valódi pénz költése nélkül érte el a maximum szintet a játékban! Olyan nincs, hogy valaki beosztja az idejét, meg ügyeskedik, és simán eljátszogat egy játékkal úgy, hogy alig, vagy egyáltalán nem is kell költenie rá. Nagyot mondani bárki tud, nem kell mindent elhinni!

És persze, a játék legtöbb funkciójához semmi pénzt nem kell költened. Hogy sétálgass, begyűjtsd a környezetedben lévő zsebszörnyeket, questeket oldj meg, befoglalj termeket és barátokat gyűjts a játékban, hogy cserélgess velük, vagy csatára hívd ki őket. Ez biztos csak beetetés!

maxresdefault_3.jpg

Nemzetközi eventekre kijárni?

Nyilván azért pénzt kiadni, hogy valaki külföldre utazzon egy focimeccsre,  Forma 1 versenyre, vagy bármilyen parádéra, fesztiválra vagy koncertre, sokkal elfogadhatóbb döntés, mint ugyan ezt egy játékos eseményért megtenni! Rengeteg különbséget lehet felsorolni! Hiszen mindegyik esetén egy másik országba utazol azért, hogy részt vegyél valamin sok száz, hozzád hasonlóan kattant rajongóval együtt, életreszóló élményt szerezve, a munkádból szerzett pénzt saját belátásod szerint beosztva rá. A legrosszabb, ha ráadásul az esemény ingyenesen látogatható, és ilyenkor szembesülhetsz vele csak igazán, mennyire nem vagy egyedül, és hány meg hány embert megmozgat még ugyan az, ami Téged is! Egy csomó új arccal találkozhatsz és beszélgethetsz, mennyire szörnyű már! Arról nem is beszélve, ha a csapat akkor már eltölt néhány extra napot abban a városban, és még csak azt sem lehet mondani, hogy csak azért utaztak ki. Hihetetlen, mikre nem vetemednek emberek! Majd kinövik...

Akkor is fizetsz, amikor nem akarsz!

Talán nem is tudatosul, de már akkor fizettél a játékért, amikor még nem is játszottál. Ez egy ilyen ördögi játék! Ne mondd nekem, hogy ne lett volna korábban biciklid, ha most azzal járod a kilométereket. Vagy helyi bérleted! Miből vetted meg azokat? És most őszintén: beleszámított a játék a szempontok közé, amikor telefont vettél? Nem hiszem el, ha azt mondod, hogy autóval nem tettél valaha extra köröket csak azért, hogy kapkodd kicsit a pokemonokat, vagy feltöltsd a virtuális táskádat. Nah, az benzin volt. Pedig autóval egyébként nyilván soha nem megyünk extra köröket semmiért! Mindig alaposan átgondolt tervezés alapján döntjük el, hogy valamiért gyalog, esetleg tömegközlekedéssel, vagy autóval megyünk. Ugye?

Ültetek már be a játékostársaiddal közös kajálásra egy fárasztó vadászat végén? Vettél már bármilyen üdítőt, hogy jobban viseld nyáron a füllesztő időjárást játék közben? Bingó! Extra kiadások. Vegetáltál volna otthon a négy fal között inkább ahelyett, hogy szocializálódsz és kikapcsolódsz... 

taiwan-pokemon-go-master-chensanyuan-2-1038x576.jpg

KÖLTS OKOSAN!

Anyagilag támogatni egy fejlesztőcsapatot, csak azért, mert környezettudatosnak tűnik, és a Föld napján a játékosbázisát szemétszedésre buzdítja, sőt, attől tesz függővé játékbeli jutalmakat, hogy hány trénercsapat csatlakozik a megmozduláshoz? Nagyon egyszerű átlátni ezen... Nyilván azért teszi, hogy minél tovább legyen élmény szabadban lenni, és így egyre több és több embert tudjon behúzni magának, akik fizetnek majd neki a játékért! Szimpla önös érdek ez!

Hihetetlen, hogy van egy játék, ami embereket akár évekig leköt, a komfortzónájuk elhagyására és mozgásra buzdít, kapcsolatok kialakítására sarkall, összeköt és alapot ad beszélgetésekhez, közös játékra és időtöltésre, mégis teljesen ingyenes. Folyamatosan fejlődik és bővül, nem mindig a pont nekünk tetsző irányba, de állandóan változik, mert próbál jobb lenni. Ne sajnáljuk támogatni őket! Főleg, hogy nincs havidíj, mi döntjük el, hogy nekünk mennyi fér bele, mikor és mennyit adunk.

Hihetetlen!

dhlqrugu8aeh0ie_0.jpg

Ez a Safari Zone keretein belül Szingapúrban nyaraló rendkívül menő napszemüveges Squirtle köszöni, hogy elolvastad a gondolataimat a témában, és szívesen várja a Te meglátásaidat kommentben!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://treneranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr2014725423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cue 2019.04.21. 08:20:56

Egy üzleti vállalkozás önös érdekből profitot szeretne generálni a munkájából? Nahát!

A blog szerzője minden nap ingyen dolgozik és napfénnyel táplálkozik, ugye?

Urbatorium 2019.04.21. 11:14:30

@cue: A bloggal éppenséggel ingyen foglalkozom, de amúgy mindennel abszolút egyetértek, amit csak írtál. Nem is olyan régen pontosan ugyan ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem, amit Te is írsz. Egy szarkasztikus cikket írtam róla. Ha gondolod, olvasd el: treneranagyvilagban.blog.hu/2019/04/20/miert_is_koltenel_egy_mobilos_jatekra ;) :D

cue 2019.04.21. 11:23:46

@Urbatorium: általában elolvasom, amire reagálok. ;)
A szarkazmus egy kényes dolog, akkor működik, ha mindent átitat. Ha ötször azt mondom, hogy fekete, majd egyszer azt, hogy fehér - teszem az utóbbit szarkasztikusan, akkor nem érem el a célom.

Urbatorium 2019.04.21. 11:29:44

@cue: teljesen jogos, amit írsz. éppen ezért végig szarkasztikusan fekete az írásban minden. kivéve a zárósort, ha addigra valakinek ne lenne tiszta, hogy amúgy a fehérről beszélgetünk. ez egy elég veszélyes dolog, számoltam vele, hogy nem mindig fog átmenni az üzenet, és ez az én hibám is simán lehet. köszönöm, hogy írtál!
süti beállítások módosítása