Tréner a nagyvilágban

Elérhető a Harry Potter: Hogwarts Mystery!

2018. május 01. 15:20 - Urbatorium

xhero1_jpg_pagespeed_ic_sxdjimffju.jpg

A Warner Bros gondozásában ebben az évben nem csak a Wizards Unite (a Pokemon Gohoz hasonló AR avagy kiterjesztett valóságot használó játék, amely megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen, de nyár után várható), hanem egy másik Harry Potter játék is kiadásra került, ez pedig a Hogwarts Mystery

harry-potter-hogwarts-mystery-house-points2.pngAhogy a Wizards Unite esetében, úgy ennél a játéknál is van egy közreműködő fejlesztőcsapat, ez pedig a mobilos játékokban már nagy tapasztalattal rendelkező Jam City. 

Éppen hogy csak elkezdtem játszogatni vele, de ami a legszembetűnőbb, hogy rengeteg mikrotranzakció került a játékba. Nem csak kiegészítőket vagy játékszínesítőket vehetsz a segítségükkel, a játék folytatásához is rengetegszer költeni kéne a folyamatos előrehaladáshoz.

A játékmenet lineáris vonalvezétesű, sztorija szerint elsőéves varázslóként/boszorkányként érkezünk a Roxfortba, es ahogy a gólya Harry Potter esetén, úgy minket is előre ismernek már: bátyánk, a Roxfort korábbi tanulója sötét mágiához nyúlt az iskola falain belül, rengeteg szabályt megszegett, elvileg meg is őrült, és miután kicsapták, eltűnt a világ szeme elől. Egyes pletykák szerint Voldemort szolgálatába állt.

harry-potter-hogwarts-mystery-snape2.png

Nehéz így új barátokat szerezni, rengeteg párbeszédben es szituációban nekünk kell döntést hoznunk, hogyan reagáljon hősünk, ez alapján pedig változik a jelleme és a megítélése. Ahhoz viszont, hogy kalandjaink folyamatosak legyenek, komoly mennyiségben kéne vásárolnunk...

  • energiát: ez magától is visszatermelődik a játékban, csak várnunk kell
  • vagy gyémántokatjutalomként osztja a játék, de az a mennyiség elenyésző ahhoz képest, amennyit a játék folyamatos előrehaladása érdekében elkölthetnénk. Második opciónak itt is marad sok esetben a várakozás, mert egyébként a játék visszaszámol, majd fix idő múlva magától is feloldja a továbbhaladási lehetőséget.

wizard-10777712.pngA játék egyébként rendkívül hangulatos, nagyon jól adja vissza a könyvek hangulatát, ötvözve a filmek látványvilágával.

Ami ijesztő, az a pénzmennyiség, amit a játék kér, ha mondjuk egy egész délutánt szeretnél megszakítások nélkül az általa megteremtett varázslatos világban eltölteni. Persze ez megszokott módszer az energiával működő játékok esetén, de mivel mindig van más lehetőség, és a Warner Bros nem véletlenül tette le voksát a mechanizmus mellett, attól félek, hogy mi is számíthatunk majd néhány pénzzel feloldható korlátozásra, ha nem csak néhány órát, hanem többet is szeretnénk eltölteni a Wizards Unite-tal.

Ez természetes teljesen érthető, hiszen egy olyen projekt, legyen az akár játék, akár bármi más, ami nem hoz pénzt, de viszi az erőforrást, ráadásul időt és energiát igényel, nem lenne hosszú távon fenntartható. A kérdés az, hogy milyen mértékben és milyen mennyiségben igyekeznek majd pénzt kérni a játékon belüli tranzakciókért.

31732029_1989252944449832_8130286341578555392_n2.png

Remélem, ahogy a PoGO esetében is egyedül a raidezési funkció az, amelyik akár napi szintű, komolyabb költésre motiválhat, és nem egyszeri tranzakció, mint pl a lucky egg, vagy lure vásárlás, ami nagyobb mennyiségben is megvásárolható egyben, úgy a Wizards Unite esetén is csak bizonyos funkciók igényelnek majd komolyabb beruházást. Remélem, hogy aki nem éli a játéknak azt a részét, vagy szimplán nem érdekelt a gyors előrehaladásban, más módon is tudja élvezni majd a játékot, korlátozások nélkül.

4d74081893c9372986a367528ee212fb_screen2.pngPersze a legjobb az lenne, ha legalább a játék indulásakor még nem lenne semmi korlátozó tényező, és minden játékmechanizmus szabadon és korlátok nélkül lenne elérhető.

Amennyiben Te is kipróbálnád a Hogwarts Mysteryt, hogy milyen seprűn lovagolni, különleges rejtélyeket megoldani, közelebbi ismertséget kötni a jó öreg Fúriafűzzel, akkor látogass el a játék honlapjára, ahonnan a play-en és az app store-ból is ingyenes letöltheted a játékot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://treneranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr8313882850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása