Tréner a nagyvilágban

Az exraid-pass rendszer

2017. november 18. 21:09 - Urbatorium

Így működött ez anno 2017.11.18 előtt

maxresdefault_1.jpg

Volt, hogy majdnem kaptam egy Mewtwo raidre ex passt, de valamiért a játék úgy döntött, nekem nem jár. Érdekelt, hogy milyen mechanizmusok mozognak a háttérben, mit tudunk, illetve nem tudunk a jelen pillanatban még csak teszt időszakát élő ex pass, avagy Mewtwo raid rendszerről, ezért utánajártam. A pokenciklopédiás bejegyzésekkel soha nem volt célom megváltani a világot, csak szimplán összeírni egy helyre azt, amit én tudok. Ha mást érdekel, találja meg könnyebben, mint én. Legyen most is így: hadd meséljek az ex pass rendszerről.

Jelen pillanatban az ex raid pass system béta tesztelés alatt áll. A cikk 2017.11.18-án íródott, a tartalma ebben a pillanatban aktuális. Mindjárt elmondom, hogy miért remélem, hogy hamarosan változtatni fognak rajta.

23666512_546519219022613_1873585529_n2.pngFEKTESSÜK LE AZ ALAPOKAT

  • Ex raid pass meghívótt raidelés után lehet kapni.
  • A meghívó tartalmazza a pontos helyet és hogy melyik gym-en indul majd a raid.
  • Ex raid pass meghívóval mewtwot fogsz raidelni. Jelen pillanatban mewtwo csak ex raidből beszerezhető.
  • A meghívó maga a pass, tehát ez egy harmadik típusú pass a napi ingyenes és a premium pass után.

23718180_650050168715898_480096970_n2.pngMinden játékos láthatja az ex raidet, de csak az vehet részt rajta, aki kapott meghívót rá.

Az ex raidek általános esetben hétköznap estére vagy hétvégén délutánra esnek. Viszont volt már példa péntek déli raidre is.

Soha nem tudjuk, melyik gym-en lesz a következő mewtwo raid, de a támogatói gym-eken (Magyarországon ilyen jelen pillanatban nincs, ezek a niantic-kal leszerződött cégek által meghatározott helyeken lévő gym-ek) volt gyakrabban.

item_1403-150x150.pngÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

  • A meghívók kiküldése után az ex raid indulásáig nem lesz több raid azon a gym-en.
  • Ha egy gym-en többször is raidelsz, azzal nem növeled az esélyét annak, hogy ex raid passt kapj rá.
  • Nem egy bizonyos raid után osztják a meghívót. Személyes beszámolók szerint gyakran előfordult, hogy közös raidelés után a csapat egyik fele kapott meghívót, mások nem.
  • Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy 40-es szintű játékosok kisebb eséllyel kapnak meghívót.
  • Nagyjából egy hónapig visszamenőleges raidelés után járhat ex raid pass. Viszont semmit nem jelent, ha korábban raideltél. Személyes tapasztalat, hogy két hetes raideléssel nem osztott a játék passt az adott gym-re, ahogy mások három hetes raideléssel kaptak.
  • Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az ex raid meghívók kiküldése egy hullámban történik. Minden érintett trainer egy időben kapja meg a meghívót, ami belépve fel is ugrik nekik.

CÁFOLT HÍREK

  • Úgy tűnik, hogy a játék nem részesíti előnyben a fizetős játékosokat, és nem kapnak nagyobb eséllyel raid passt azok, akik vásárolt pass-al raideztek egy adott gym-en.
  • Egyik badge (se a gym badge, se a raid badge-ek) nem befolyásolják, hogy kapsz-e meghívót.

pokemon-go-mewtwo-189539-1280x0.jpg

 

Ha esetleg kapsz meghívót ex raidre, két dolog nagyon fontos. Egyrészt veszettül gratulálok, és hajrá! Másrészt figyelj oda rá, hogy sokan próbálnak komoly időt, energiát és pénzt beletenni a játékba, mégis, hiába raideltek azon a gym-en is, mégsem kapnak rá meghívót. A raid passok nem a játékosok tudása és ügyessége alapján kerülnek kiosztásra. Szóval jó tanács: ne hirdesd, hogy te ezt kiérdemelted, vagy neked ez járt, mert sokan így érezhetik még, és csak a feszültség nő.

A Niantic twitter kiírásban jelezte már (október 24-én), hogy figyel a visszajelzésekre, és próbálja fejleszteni a rendszert.

Trainers, thank you for your feedback on EX Raid Battles.

We're working to improve the invitation system based

on what we heard from you.

Reméljük, hogy hamarosan tényleg megtapasztalhatunk egy teljesebb, minden trainert megmozgató ex raid pass rendszert.

mewtwo-go4.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://treneranagyvilagban.blog.hu/api/trackback/id/tr9113307337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása